"Кондитерськи вироби повинні бути
такими прекрасними і духмяними, щоб вони могли спокусити навіть святого
Антонія".
(Фелікс Тіммерман, фламандський поет та
живописець)
Історики стверджують, що ще стародавні єгиптяни та греки подавали на
свята тістечка. Археологи при розкопках римських поселень III
- IV століть знайшли форми для випікання кексів.
Головними майстрами по виготовленню борошняних кондитерських виробів були ченці,
а в слід за ними кондитерське тісто прийшло до міст. Вже у
XVI ст. було вигадано бісквітне тісто в такому вигляді, в
якому його готують сьогодні.
В перекладі з італійської мови слово "torta"
означає "делікатесний", вишуканий пиріг".
Професія "Кухар. Кондитер" - це не тільки величезна відповідальність, але і
гордість за свою справу. Мистецтво приготування їжі - кулінарія. Хороший
кондитер - це чарівник, фантазер, художник. У приготуванні тістечок і тортів
велике значення приділяється майстерності кондитера, як великому архітектору і
творцю кондитерської страви. Наш час відкриває невидані можливості для
творчості. Кондитер, створивший новий "фірмовий торт", заслуговує слави не
менше, ніж творець нової картини або сімфонії. Отож - виготоваляйте, творіть,
вигадуйте, спробуйте, - і ваше свято запам'ятається
надовго! |
|
Набір учнів проводиться
на базі базової середньої освіти і на базі повної загальної середньої освіти.
На базі базової середньої освіти навчання 3 роки
За цей час учні отримають
професію і одночасно
середню освіту
На базі повної загальної середньої освіти термін навчання 1.5 року
Форма
навчання:
денна
бюджетна та на госпрозрахунковій основі
Учні отримають :
|